• Svenska
Varaktighet: 14.05.2023 - 23.05.2023
Plats: Alsace och Champagne
Pris: 1650 €/person
Boka nu!

En underbar rundresa för livsnjutare och vinintresserade i Frankrikes klassiska vindistrikt. Alsace; porten till Frankrike, vitvinslandskapet med spännande historia, vita storkar och paraderande vinrankor längs Route des Vins. Ett av Europas vackraste områden där den ena vinodlingen avlöser den andra när floddalen följer de majestätiska bergskedjorna i ett område med idylliska korsvirkesbyar. Därefter njuter vi av lyxiga bubblor i romantiska Champagne med Reimskatedralen och bubblornas Épernay. Det franska språket har samma ord för skål och hälsa. Santé!

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

1650 €/person

Tillägg:

Enkelrum + 460 €

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Åbo-Stockholm, Trelleborg-Travemünde, Travemünde-Helsingfors
 • Hyttplats i B2-hytt på alla båtresor
 • 5 nätter på hotell i 2-pers. rum inkl. frukost
 • 7 luncher
 • Matpaket ombord på Finnlines; brunch, middag och frukost
 • Guide i Colmar och Champagne
 • Vin- och champagneprovning
 • Inträde till Katedralen i Reims inkl. whispers
 • Turistskatt
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Söndag 14.5

Österbotten-Åbo

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. Anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet i Närpes. Vi kör vidare till Åbo där m/s Viking Grace avgår kl. 20:55. Inkvartering i I4-hytter. Kvällen fri för eget program.

Dag 2 – Måndag 15.5

Stockholm-Trelleborg

Ankomst till Stockholm kl. 06:30. Vi kör till Västerhaninge och Häringe Slott där vi äter en lugn och fin frukost i mäktig slottsmiljö. Färden fortsätter och vi kommer till Gränna där det blir lunch. Efter lunchen kör vi vidare och anländer till Trelleborg där TT-Lines färja avgår kl. 23:55. Inkvartering i B2-hytter.

Heidelberg

 

 

Dag 3 – Tisdag 16.5

Travemünde-Heidelberg

Sjöfrukost och vi anländer till Travemünde kl. 07:30. Vi kör vidare genom Tyskland och passerar Hamburg, Hannover, Göttingen och Frankfurt am Main. Vi äter lunch på någon idyllisk plats längs vägen och anländer så småningom till Heidelberg, där vi checkar in på Hotel Ibis Heidelberg i 2-personers rum. Kvällen fri för eget program.

 

 

Dag 4 – Onsdag 17.5

Heidelberg-Colmar

Frukost och utcheckning. Vi kör över gränsen in till Frankrike, till charmerande Colmar där vi stannar 2 nätter. Här får vi två minnesvärda dagar med storslagna upplevelser. Detta framstående vindistrikt kombinerar med sin blandning av tysk och fransk kultur det bästa av två världar. Colmar, som är en stad utöver det vanliga, inbjuder till promenader i den välbevarade medeltida stadskärnan. Gamla stadens centrum kring ”Lilla Venedig” präglas av smala kanaler kantade av gamla korsvirkeshus, doftande blomsterprakt och inbjudande restauranger. I de små vinodlarbyarna utanför Colmar framställs Alsaces berömda vita viner i ett sagolikt vackert landskap, där vinodlingarna sträcker sig mil efter mil. Vi börjar med en ca 2 timmars guidad rundtur i staden och har gemensam lunch. Incheckning på Hôtel Turenne i 2-personers rum. Kvällen fri för egna strövtåg i den charmiga staden.

Dag 5 – Torsdag 18.5

Colmar

Frukost på hotellet. Idag gör vi en utflykt till Domaine Karcher & Fils med vinprovning. Vi provsmakar 5 viner samt Kougelhopf, ett sött bakverk som är en symbol för den alsaciska gastronomin. Vi äter gemensam lunch under dagen och har därefter egen tid att njuta av den charmiga staden.

Dag 6 – Fredag 19.5

Colmar-Reims

Frukost och utcheckning. Idag lämnar vi Colmar och fortsätter västerut. Vi färdas genom det franska landskapet och stannar för lunch under dagen. Vyerna är mäktiga och stora vidder öppnar sig för oss.  Vi kommer fram till Reims i Champagne-distriktet. Champagne är Frankrikes nordligaste vinregion och den enda plats i hela världen där man tillverkar champagne – man blir glad bara man tänker på denna ädla dryck. Vi gör ett besök på Champagne G.H. Mumm med rundvandring och ett glas champagneprovning. Övernattning på Hotel Kyriad Reims i 2-personers rum. Kvällen fri för eget program.

 

Dag 7 – Lördag 20.5

Reims-Aachen

Frukost och utcheckning. Vi inleder dagen med en guidad stadsrundtur och ett besök i den mäktiga katedralen i Reims. Det var här som de franska kungarna kröntes och katedralen är en av Frankrikes viktigaste och mäktigaste byggnadsverk. Vi äter lunch innan vi fortsätter färden över gränsen till Tyskland och staden Aachen, där vi övernattar på Novotel Aachen City i 2-personers rum.

Dag 8 – Söndag 21.5

Aachen-Travemünde

Vi checkar ut och kör via Köln och Hannover till Lübeck och Travemünde, med paus för lunch. Finnlines färja väntar oss i Travemünde och vi checkar in i 2-personers hytter. Färjan avgår kl. 02:00.

Dag 9 – Måndag 22.5

På havet

Idag kopplar vi bara av medan färjan tar oss över Östersjön. Vi äter dagens brunch och har sedan paus för vila och eget program fram tills att det är dags för buffémiddag.

Dag 10 – Tisdag 23.5

Helsingfors-Österbotten

Dagen börjar med sjöfrukost ombord och vi kommer i land i Helsingfors kl. 09:15. Bussen kör då hemåt med lämpliga pauser. Hemma i Österbotten på eftermiddagen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader: för mer information vänligen klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.